GOOGLE ADS

GOOGLE ADS

Ökar din synlighet på Google

GOOGLE ADS - VAD ÄR DET?

Utöver att ha en bra, sökmotoroptimerad hemsida där du syns i det organiska sökresultatet, kan du även köpa träffar genom att annonsera med Google Ads (Adwords). Detta är ett sätt att få en topplacering på Google som kan vara svårt att nå med enbart en bra sökmotoroptimerad hemsida.

 

Google Ads är de annonser du ser antingen ovanför eller nedanför det organiska sökresultatet när du gör en sökning på Google. För att få en så kostnadseffektiv annonsering som möjligt med Google Ads, rekommenderar vi att man har en sökmotoroptimerad hemsida i grunden.


När du annonserar via Google Ads, så är visningarna av annonserna kostnadsfria och du betalar endast när någon klickar på din annons. 


Genom att använda dig av denna typ av annonsering, så ökar du dels din synlighet på Google, samt ökar trafiken till din hemsida. Detta leder i sin tur till att fler personer ser dina produkter och tjänster vilket kan leda till ökad försäljning. 

Google Ads - Digital annonsering

VI ÖKAR DIN SYNLIGHET


Vi på Online Marketing hjälper dig att optimera ett redan befintligt Google Ads-konto alternativt att vi hjälper dig redan från start med uppsättning av konto och annonser baserade på de rätta sökorden. Detta är något vi anpassar helt efter kundens behov och önskemål.

Vi levererar regelbundna redovisningar av mätbara resultat och tillsammans arbetar vi löpande för att skapa en så effektiv och lönsam annonsering som möjligt.

FÖRDELAR


  • Ökar trafiken till din hemsida

  • Kostnadseffektivt

  • Välj hur ofta och när annonsen skall visas

  • Mätbart

  • Geografisk inriktning

  • Flexibelt

  • Direkta resultat

  • Topplacering på Google


NACKDELAR


  • Annonserna visas ovanför och nedanför den organiska resultatlistan. Visas inte din annons bland de fyra översta, så hamnar din annons bland de sista på sidan.

  • Fler och fler har annonserat på Google de senaste åren, vilket gjort att priserna har gått upp.


VILL DU VETA MER?


Fyll i dina kontaktuppgifter nedan, så hör vi av oss så snart vi kan.

 
 
 

FLEXIBEL OCH RIKTAD ANNONSERING


Välj själv vilka dagar och tider du vill att dina annonser ska visas. Till exempel, om du ser att de flesta köpen görs vid lunchtid, kan du antingen välja att annonserna ska visas mellan 10:00 – 13:00, eller höja budet per klick under denna tid för att få en högre annonsposition.


STARTA OCH PAUSA SOM DU VILL  


Så snart dina annonser är godkända och klara så börjar de visas, vilket gör att du väldigt snabbt kommer igång med dina annonser. Du kan starta och pausa annonserna precis som du själv vill vilket ger en enorm flexibilitet i din annonsering.


GEOGRAFISK INRIKTNING  


Om du enbart driver försäljning inom ett visst område eller stad, kan du ställa in så dina annonser endast visas för personer som googlar inom det specifika området. Detta gör att du sparar annonspengar genom att enbart betala för klick inom rätt försäljningsområde.


VIKTIG INFO

Google prioriterar inte alltid den annons som har det högsta budet, utan kan istället prioritera att visa en mer relevant annons som hänvisar till en relevant, sökmotoroptimerad hemsida. Så genom att ha sökmotoroptimeringen på plats kan du få en billigare annonseringskostnad.